افراد به دلایل مختلف تمایل به جراحی بینی دارند. یکی از مهم ترین عوامل در جراحی بینی ایجاد هماهنگی و تعادل میان بینی است. جراحی بینی استخوانی نیز از انواع پرطرفدار جراحی بینی به شمار می رود. معمولا افرادی که بعد از جراحی ، تناسب بین دماغ و صورت خود دارند ، نسبت به ظاهرشان احساس بهتری دارند. ساختار و شکل استخوان بینی را می توان با مخروط هرمی کوچک مقایسه کرد. بینی های استخوانی برخلاف گوشتی ، پوست نازک تری دارند و انعطاف پذیری دماغ های استخوانی بیشتر از بینی های گوشتی می باشند. می توانید این جراحی را نزد دکتر لیلا اسدپور ، بهترین جراح بینی در داراب و شیراز ، انجام دهید.
بنابراین ، دست جراح در عمل بینی استخوانی در شکل دهی به بینی بازتر است و نتیجه ی عمل برای بینی های استخوانی بهتر خواهد بود. یک جراح خوب در شیراز ، می تواند همه ی مشکلات بینی استخوانی را برطرف کند و ظاهر زیبا به فرد هدیه دهد. بینی های کج و بینی های قوز دار به عنوان بینی های استخوانی در نظر گرفته می شود. نوع پوست و انعطاف پذیری دماغ نقش مهمی در جراحی بینی دارد. بسته به نوع بینی ، غضروف می تواند اضافه شود یا مقداری از غضروف برداشته شود.
بینی استخوانی
به بینی هایی با پوست نازک در قسمت های انتهایی بینی ( پل بینی ) اصطلاحا بینی استخوانی گفته می شود. بینی های استخوانی دارای پوست نازک و انعطاف پذیری هستند و سوراخ های دماغ های استخوانی معمولا محکم هستند. برطرف شدن ایرادات بینی ، ظاهر بهتری به فرد می بخشد و فرم بینی را اصلاح می کند. بینی های استخوانی اکثرا دارای قوز هستند، اما این بدان معنا نیست که این ویژگی فقط مختص بینی استخوانی باشد ؛ زیرا ممکن است بینی دارای قوز باشد اما به دلیل غضروف و ضخامت تیغه ها ، بینی گوشتی محسوب شود. به دلیل نازکی بینی های استخوانی ، کوچک ترین تغییر در شکل بینی قابل مشاهده است ، به همین دلیل بینی استخوانی ، ایده آل ترین بینی برای انواع جراحی های بینی می باشد.
دلایل جراحی بینی استخوانی
جراحی بینی استخوانی مشکلاتی مانند انحراف تیغه بینی ، پولیپ بینی ، شکستگی بینی ، کجی بینی ، قوز و برآمدگی بینی را درمان و رفع می کند.
بینی استخوانی را به چه مدل هایی می توان جراحی کرد ؟
کسانی که دارای بینی استخوانی می باشند و قصد انجام جراحی بینی استخوانی را دارند ، می توانند به دو مدل طبیعی و فانتزی بینی خود را عمل کنند. در جراحی بینی طبیعی ، پل بینی صاف می شود اما در عمل بینی فانتزی ، پل بینی قوس داده می شود. عموما تنوع عمل در بینی های استخوانی بیشتر است و جراحی دماغ های استخوانی ، تغییرات عمده ای را در ظاهر مراجعه کننده ایجاد می کند که این جراحی نیاز به دقت و مهارت پزشک دارد.
لایه های تشکیل دهنده بینی
ضخامت بافت نرم پوست متغییر است. به طور کلی بینی از سه لایه تشکیل شده است که شامل یک لایه عضلانی ظریف که به لایه زیرین خود وصل شده است ، اسکلت استخوانی-غضروفی بینی بوده و لایه پوشاننده ی مخاط و پوست می باشد. شکل بینی در بیشتر موارد بستگی به فرم و ساختار اسکلت داخلی بینی دارد؛ بنابراین جراحی زیبایی بینی اساسا بر شکل دهی و ساختار های زیرین استخوانی و غضروفی متمرکز است. بافت پیوندی و چربی پوست ، روی اسکلت بینی می باشد. پوشش پوست ، ضخامت های متفاوتی را نشان می دهد و نوک بینی را نسبت به پل بینی بیشتر تحت تاثیر قرار می دهد. نتیجه نهایی جراحی بینی به تعامل ضخامت پوست و اساس استخوانی-غضروفی بودن بینی بستگی دارد. نازک یا ضخیم بودن پوست دلالت بر مراحل مختلف عمل جراحی بینی دارد.
نحوه جراحی بینی استخوانی
قبل از جراحی بینی استخوانی تحت بیهوشی قرار می گیرید و جراح براساس فرم ، مدل بینی و انتظارات شما از ظاهر بینی شما ، روشی را برای جراحی انتخاب کرده و ایرادات بینی را برطرف می نماید و پس از اتمام عمل ، مراجعه کننده به اتاق ریکاوری منتقل می شود. چند ساعت بعد ازجراحی در صورت ثابت شدن علائم ، می تواند از بیمارستان مرخص شوید.
انواع روش جراحی بینی استخوانی
جراحی بینی استخوانی به دو روش باز و بسته انجام می شود که هر کدام مزایا و معایب خود را دارند. با توجه به نیازتان پزشک تان تصمیم می گیرد ، کدام روش مناسب شما می باشد.
جراحی بینی به روش بسته
- اگر بینی شما دارای ایرادات جزئی می باشد روش بسته ، روش بهتری برای شما می باشد. در این روش به دلیل محدودیت دید جراح به ساختار درونی بینی ، بهترین جراح و متخصص گوش و حلق و بینی در داراب ، نمی تواند تغییرات اساسی در بینی ایجاد کند و تنها از سوراخ های بینی ، عمل انجام می شود. این روش یک تکنیک قدیمی در جراحی بینی محسوب می شود و برای رفع عیوب بینی از این شیوه استفاده می کنند. در این روش برش هایی در درون بینی ایجاد می شود و در قسمت بیرونی ، بین حفره ها برشی ایجاد نمی شود و چون این روش به صورت بسته انجام می شود ، محدودیت دید و دسترسی کامل ، به ساختار دماغ را ایجاد می کند.
جراحی بینی به روش باز
- در این روش برش هایی در داخل و قسمت بیرونی ، بین حفره های بینی ایجاد می شود و همین موضوع باعث دسترسی کامل و بدون محدودیت به ساختار دماغ می شودو همچنین دید جراح برای عمل بهتر می شود و می تواند تمامی نواقص و ایرادات بینی استخوانی را برطرف کند و احتمال بروز خطا و هرگونه عارضه ی بینی محدود می شود.
عوارض بعد از عمل بینی استخوانی
پوست نازک بینی ، به آسانی نواقص چارچوب استخوانی و استخوان زیرین بینی را نشان می دهد و پیامد های عمیقی در برنامه ریزی جراحی و اجرای رینوپلاستی دارد. پوست نازک ممکن است به صورت طبیعی یا نتیجه ی جراحی بینی قبلی باشد یا بر اثر ضربه یا بیماری ایجاد شود.آناتومی بافت نرم پوست SSTE و ارتباط آن با چارچوب بینی برای جراحی بینی که با پوست نرم کار می کند بسیار مورد توجه است. یکی از عوارضی که برای بینی های استخوانی ایجاد می شود ، نازکی پوست بینی آن هاست که منجر به نشان دادن تمام عیوب بینی می شود. بهترین جراح بینی داراب ، باید در جراحی بینی استخوانی ، دقت زیادی داشته باشد و با استفاده از تجربیات خود بتواند احتمال بروز عیب در قسمت های مختلف ، آناتومی بینی استخوانی را شناسایی و از بین ببرد.
تفاوت بینی استخوانی و گوشتی
در واقع داشتن بینی گوشتی یا استخوانی براساس ضخامت پوست تعیین می شود که پوشش پوست ممکن است نازک یا ضخیم باشد. براساس نوع بافت پوست و غضروف ، بینی ها به دو دسته گوشتی و استخوانی تقسیم می شوند. بینی استخوانی دارای غضروف محکم و پوست نازک می باشند و دماغ های گوشتی دارای غضروف و استخوان ضعیف و پوست ضخیم هستند که این موارد تفاوت اصلی میان بینی های گوشتی و استخوانی را ایجاد می کند.
آیا قوز بینی استخوانی برگشت پذیر است ؟
بعد از جراحی بینی استخوانی و اصلاح برآمدگی و قوز بینی ، برگشت پذیری قوز و برآمدگی به ندرت می تواند اتفاق بیفتد.بهتر است برای جلوگیری از به وجود آمدن هر گونه مشکل در دوره ریکاوری بسیار مراقب بینی خود باشید.
آیا عمل بینی استخوانی با لیزر انجام می شود ؟
ممکن است بسیاری از افراد تصور کنند عمل بینی با لیزر به دلیل دوره نقاهت کوتاه و بدون درد و خون ریزی انتخاب بهتری باشد ، در حالی که باید دید امکان تغییرات گسترده بدون جراحی عقلانی است ؟ هرچند که امروزه روش های نوینی برای درمان پوست و زیبایی با لیزر ارائه شده است ، اما بدون شک لیزر در جراحی پلاستیک و زیبایی بینی هیچ جایگاهی ندارد.
عمل بینی استخوانی قوزدار چگونه انجام می شود ؟
یکی از شایع ترین دلایلی که افراد با بینی استخوانی اقدام به جراحی می کنند ، برداشتن قوز بینی و یا برآمدگی پل بینی است که در اصطلاح به آن بینی عقابی نیز گفته می شود. از علل وجود قوز بینی می توان به ژنتیک و آسیب دیدگی و یا تروما اشاره کرد. در صورتی که فرد تنها نیاز به اصلاح قوز بینی داشته باشد ، ممکن است بهترین دکتر بینی داراب ، روش بسته را انتخاب نماید و بدون ایجاد برش و با سوهان کشی بر روی قسمت سوم فوقانی ، برآمدگی پل بینی را اصلاح نماید. اما در برخی موارد که بینی بیمار نیاز به اصلاحات دیگر داشته باشد و یا نیاز به شکستن استخوان و تنظیم مجدد آن باشد ، از روش باز برای جراحی بینی استخوانی با برش خارجی استفاده می شود.
آیا بعد از برداشتن قوز بینی ، امکان بازگشت آن وجود دارد ؟
خیر ، بازگشت قوز بینی بعد از جراحی زیبایی بینی غیرممکن است و این برآمدگی بعد از جراحی رشد نمی کند. ممکن است بعد از عمل بینی احساس کنید در ناحیه ای که برآمدگی بینی برداشته شده است ، متورم و بزرگ به نظر می آید که دلیل آن تورم و التهاب ناشی از جراحی است و بعد از یک هفته و نهایت یک ماه فروکش می کند و جای نگرانی ندارد.